Kankaanpää’s orkester

 

Kankaanpää’s orkester är en orkester som spelat tillsammans i många år. De flesta av oss träffades på musikhögskolan där vi gjorde konsertprojekt tillsammans. Efter ett av projekten blev vi kontaktade av en producent, David Marszalek, som ville sätta ihop en orkester som han kunde använda till olika projekt. Idén var att skapa en orkester som motsvarade förväntningarna att kunna göra dagens poplåtar live. Orkestern har under åren genomgått en del förändringar men utgör grunden till Kankaanpää’s orkester som den är idag där Mikael Kankaanpää är kapellmästare och ansvarar för verksamheten.

År 2005 startades programmet Sommarkrysset från Gröna Lund och detta blev vårt första stora uppdrag i TV. Samma år gjorde vi även Rosa Bandet galan. Därefter har det rullat på med en mängd olika tv produktioner. Sättningen har varierat med allt ifrån 4 personer med enbart komp till större sättningar med stråk, blås och kör. Vi har spelat med en rad svenska och internationella artister som Lasse Berghagen, Peter Jöback, Sven-Bertil Taube, Carola, Sabina Ddumba, Tjuvjakt, EMD, Bonnie Tyler, Martin Stenmarck, Darin, Orup, Eric Gadd, Lena Philipson, Jason Mraz, Måns Zelmerlöw för att nämna några. Vi har medverkat i en rad TV produktioner som Sommarkrysset, Rosa Bandet galan, Sing A Long, Humorgalan, Vinterkrysset, Settman på plats mm.

Vid sidan av Kankaanpää’s Orkester arbetar vi som frilansmusiker i andra orkestrar. Flera av oss har egna studios där vi sitter och producerar musik och gör inspelningar. Att framföra dagens populärmusik kräver stor kunskap om sound, produktion och mixning. Därför lägger vi extra mycket energi på att hitta rätt ljud och att få till det sound som artisten vill ha. Vi vill att artisterna ska känna sig trygga även när de spelar med ett liveband och att det faktiskt kan låta som det gör på skiva. De flesta artister och skivbolag har varit mycket nöjda efter att de arbetat tillsammans med oss.

Här nedan kan du se några videos från olika TV-program där vi har medverkat.

 

 

Copyright © 2024, Orkan Music AB, All rights reserved. Webbproduktion: Webbografia, Stockholm